Genç Birikim’in Temmuz sayısı çıktı

Genç Birikim’in Temmuz sayısı çıktı

Genç Birikim dergisinin Temmuz 2022 (241’inci) sayısı çıktı

Bu sayıda; araştırmacı-yazar Ali Kaçar, “Ege Adaları, Lozan’da Kaybedilmiştir” başlıklı yazısında; resmi tarihin adaların kaybedilmesi ile ilgili yalanlarını ortaya çıkarırken, “19 Mayıs ve Mustafa Kemal” başlıklı yazısında da yine önemli tarihi gerçeklerden bahsediyor.

Bu ay dosya konusu, “Kurban ve Adanma” olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde; Fatih Pala, İslam Doğubey, Meliha Pala, Servan Özbey, Sümeyye Demirci ve Taşkın Önel “Kurban’ı ve Adanma”yı değişik açılardan ele alıyorlar.

Dergide, ayrıca Emrah Doğru’nun “İyi ve Kötü Çığır Açmak”, Hasan Tahsin’in “Ölüm”, Rüveyde Bera Pala’nın “Dimdik Durmak” başlıklı yazıları, Zihniye Karakuş’un “Bir Sabah Erkenden” isimli şiiri, İsmail Ceylan’ın “Gazze’nin Çocukları Acı Çekiyor” başlıklı çevirisi, Şehid Selman Gaffaroğlu’nun kendi bloğunda 8 Aralık 2012 tarihinde kaleme aldığı “Arka Kapı” isimli makalesi, Remzi Korkmaz’ın 22 Mayıs’ta, online olarak gerçekleşen “Milliyetçilik Virüsü ve Müslümanlar” başlıklı konferansının sunumu ile Ankara ve Kayseri Genç Birikim yaz pikniklerinin haberleri yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *