Bakan Varank’a Trabzon’daki konuşmasında tepki

Bakan Varank’a Trabzon’daki konuşmasında tepki

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon’da düzenlenen bayramlaşma programındaki konuşmasında, “Yeter ki Trabzon bizim arkamızda dimdik dursun. Bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz” derken bir vatandaş, “Ekmek 8 lira, unun çuvalı 500 lira oldu. Nasıl olacak bu?” sözleri ile tepki gösterdi.

Anka ajansının aktardığına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon’da; Meydan Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Biz, dediğim gibi; NATO’ya yeni üye olmadık. Neden bizden önceki iktidarlar bu iradeyi gösteremiyorlardı. Neden bizden önce bu ülkeyi yönetenler bu duruşu gösterip NATO’da istediğini alıp, ülkelerine dönemiyorlardı. İşte burada dert sahibi olmak lazım.

Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin derdini sırtlandığını biliyoruz. Bu ülkeyi bir yerlere getirebilmek için ne mücadeleler verdiğini biliyoruz. Biz de onların çalışma arkadaşları olarak ve siz değerli hemşerilerimizle birlikte ona yardımcı olmaya bu ülkeyi hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz ve Allah’ın izniyle de çalışmaya devam edeceğiz, sizlerle birlikte.”

Varank, konuşmasına “Yeter ki Trabzon bizim arkamızda dimdik dursun. Trabzonlu hemşerilerimiz bizim arkamızda dimdik dursun. Bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz biz buna yürekten inanıyoruz” sözleri ile devam ederken, bir yurttaş; “Ekmek 8 lira, unun çuvalı 500 lira oldu. Nasıl olacak bu?” diye bağırdı.

Varan, “Evet, evet. Değerli kardeşlerim. Sıkıntılarımızın olduğunun farkındayız” dedi. Bu sırada Varank, yurttaşa müdahale edenlere de “Elleme, elleme tamam. Kalsın orada. Kalsın, kalsın” sözleri ile seslendi.

Varank sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerli kardeşlerim. Bundan iki kabine toplantısı önce Sayın Cumhurbaşkanımız bizi topladı. Dedi ki, ‘değerli arkadaşlar evet bir fiyat artışı sorunu yaşıyoruz ama şu anda özellikle sabit gelirlilerle ilgili vatandaşımızın sıkıntısı var.’ Dedi ki biz vatandaşlarımızı enflasyona ezdiremeyiz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *