9 günlük bayram ‘tatili’ turizmcileri sevindirdi!

9 günlük bayram ‘tatili’ turizmcileri sevindirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında Kurban Bayramı tatilinin süresini 9 gün olarak açıklaması ‘tatilcileri’ ve turizmcileri sevindirirdi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, konuya ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram döneminde hem yerli hem yabancı turist talebinde canlılık beklediklerini ifade ederek, “Resortlarda hem yerli hem yabancı talebi dikkati çekerken, İstanbul otellerinde de yabancı ziyaretçiler açısından yoğunluk olacak.” dedi.

Eresin, İstanbul’da ağırlıklı olarak Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin yanı sıra İran, Almanya, İngiltere, ABD, Latin Amerika’dan girişlerde artış gözlendiğine işaret ederek, bayram döneminde İstanbul’da dolulukların ortalama yüzde 80-90’larda seyretmesini beklediklerini aktardı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nden (TÜRSAB) yapılan açıklamada, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve bunun erken açıklanmasının turizm sektöründeki hareketliliğe pozitif yansıyacağı belirtilerek, “Vatandaşlarımız zaten planlamalarını ve izinlerini bu tarihleri dikkate alarak yapmıştı. Seyahat acentelerimiz de bayram dönemi için hem 4 gecelik hem de 7 gecelik tatil alternatiflerini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Acentelerimiz vasıtasıyla bu bayramda yaklaşık 1 milyon kişinin tatile çıkmasını öngörüyoruz. Bu rakama ailelerini ziyaret edenleri de eklediğimizde sayı çok daha artıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bayram dönemi rezervasyonlarında Ege Bölgesi’nde özellikle Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, Sarıgerme’nin ön plana çıktığı bildirilen açıklamada, Akdeniz Bölgesi’nde Kemer, Alanya, Belek ve Lara bölgelerine talep bulunduğu, Karadeniz Bölgesi’nde de hareketliliğin mevcut olduğu, aynı zamanda kültür turlarına da yoğun ilgi bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, son dakika rezervasyonlarda ise genellikle yakın bölge tercihlerinin öne çıktığı belirtilerek, “Bu çerçevede İstanbul bölgesine yakın Sapanca, Assos, Ayvalık, İzmir bölgesine yakın Kuşadası, Çeşme gibi destinasyonlar talep görüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *