İsrail’den el-Kassam Tugayları’na saldırı

İsrail’den el-Kassam Tugayları’na saldırı

Siyonist İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin orta kesiminde bir bölgeyi hedef aldığı bildirildi.

İşgalci İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan kısa açıklamada, siyonist savaş uçaklarının Hamas Hareketi’nin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir bölgeye saldırı düzenlediği aktarıldı ancak ayrıntı verilmedi.

Saldırıda can kaybı yaşandığına ilişkin bilgi geçilmedi.

Söz konusu saldırı, İsrail’in Gazze’den atılan bir roketin düşürüldüğünü öne süren açıklamasının ardından gerçekleşti.

İsrail güçlerinin Batı Şeria’da 3 Filistinliyi şehid etti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Cenin kentinde İsrail askerlerinin kurşunlarıyla 3 Filistinli şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.” ifadesi yer aldı.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre ölen Filistinlilerin, Bera Lehluh, Leys Ebu Surur ve Yusuf Salah olduğu belirlendi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Cenin kentine baskın düzenleyerek, içinde 4 Filistinlinin bulunduğu bir araca ateş açtığını kaydetti.

Olayın ardından İsrail askerleri ile onlarca Filistinli arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahale etti.

Olaylara ilişkin işgalci İsrail resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail güçlerinin işgali altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine işgal polisinin düzenlediği baskında şehid ettiği Filistinli gençler Bera Lehluh (24), Leys Ebu Surur (24) ve Yusuf Salah (23) için cenaze töreni düzenlendi. (Issam Rimawi – Anadolu Ajansı)

Cenazeler dün toprağa verildi

Filistinli gençler Bera Lehluh (24), Leys Ebu Surur (24) ve Yusuf Salah’ın (23) naaşları Halil Süleyman Devlet Hastanesinden alınarak Büyük Cenin Mescidi‘ne getirildi. Burada yüzlerce Filistinlinin kıldığı şehitlerin cenaze namazının ardından 3 gencin naaşı Cenin’de toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar Filistin bayrağı ve siyasi grupların flamalarını taşırken işgalci İsrail saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *