Ali Erbaş: Aliya İzzetbegoviç büyük bir filozoftur

Ali Erbaş: Aliya İzzetbegoviç büyük bir filozoftur

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam Birliği (Riyaset) İdare Binasının açılış töreni için geldiği Bosna’da Aliya İzzetbegoviç’in mezarını da ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, “Vatanını, milletini seven herkes için Aliya İzzetbegoviç örnek bir şahsiyettir” dedi.

Ali Erbaş, İslam Birliği (Riyaset) İdare Binasının açılış töreni için geldiği Bosna Hersek’te İslam Birliği Başkanı Hüseyin Efendi Kavazoviç’i ziyaret etti. Kavazoviç’in makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Ali Erbaş, Bosna Hersek’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bosna Hersek’in gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Bosna Hersek’in Fatih Sultan Mehmet’in emaneti olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Her zaman onun emanetine sahip çıkmayı bir vazife olarak addediyoruz. Bir İslam şehri içindeki eserleriyle, camileriyle, kütüphaneleriyle, minareleriyle kendisini gösterir. Bosna’da biz bunların hepsini görüyoruz elhamdülillah.” dedi. Erbaş, dünyanın her yerinde toplumların inançlarıyla, farklı fikirleriyle birbirlerine saygı göstererek barış içinde yaşamalarını istediklerini ifade etti.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Hüseyin Efendi Kavazoviç ise, ziyaretlerinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti. Türkiye ile Bosna Hersek’in kardeşliğine vurgu yapan Kavazoviç, Türkiye ile Bosna Hersek’in bayraklarının farklı olsa da kardeşlik manasında tek bir bayrak taşıdıklarını dile getirdi.

Bosna’nın ilk cumhurbaşkanı İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret

Daha sonra Kovaçi Şehitliği’ne giden Başkan Erbaş, burada Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret edip, dua okudu. Aliya ile ilgili görüşlerini açıklayan Ali Erbaş, şöyle konuştu:

“Aliya İzzetbegoviç, Bosna’nın en zor zamanlarında, en sıkıntılı zamanlarında büyük bir liderlik göstermiş ve Bosna’ya saldıran güçlerin püskürtülmesi noktasında halkı savaşa hazırlayarak büyük bir kurtuluş savaşının verilmesi için büyük gayretler göstermiştir. Aynı zamanda İzzetbegoviç, büyük bir filozoftur, alimdir. Dünya Müslümanlarının gözünde bilge liderdir. Vatanını, milletini seven herkes için Aliya İzzetbegoviç örnek bir şahsiyettir. Tavsiyem onun hayatını hepimiz okuyalım, yazdığı eserleri okuyalım, düşüncesini öğrenelim ve onun mücadele ruhuna göre nesiller yetiştirelim. Cenab-ı Hak ruhunu şad eylesin.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *