DW’nin Kavala tepkisine Payzın’dan tepki: Hadi oradan

DW’nin Kavala tepkisine Payzın’dan tepki: Hadi oradan

Almanya’nın Kavala kararına tepkisini hafif bulan Halk Tv sunucusu Şirin Payzın, “Sert tepki lafla olmaz … Bu karar 5 yargıcın kararı değil … Tepki gösterebiliyorsan kaynağına göstereceksin!” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı davasında mahkemenin Osman Kavala’ya verdiği ağırlaştırılmış müebbet kararının ardından Batıdan peş peşe tepkiler gelirken, Halk Tv sunucusu Şirin Payzın da Alman kanalına tepki gösterdi.

Twitter hesabından yayınladığı mesajında, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin (DW), Kavala kararı sonrası mesajını alıntılayarak tepki gösteren Payzın, daha sert tepki beklentisini, “Sert tepki lafla olmaz” ifadesiyle dile getirdi.

DW’nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

“#OsmanKavala hakkındaki mahkeme kararına Almanya’dan sert tepki Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock Türkiye’nin yükümlülüklerine aykırı hareket ettiğine vurgu yaparken Kültür Bakanı Roth kararı “kişisel intikam” diye nitelendirdi dw.com/a-61590088″

Bu ifadeler üzerine Şirin Payzın mesajında şunları yazdı:

“Hadi oradan .. Koştura koştura yine Ankara’ya gelip Ukrayna için sıraya dizildiniz.. Sert tepki lafla olmaz .. Bu karar 5 yargıcın kararı değil ..Tepki gösterebiliyorsan kaynağına göstereceksin ..”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *