Murat Mercan ve eşi 23 nisanda ev sahipliği yaptı

Murat Mercan ve eşi 23 nisanda ev sahipliği yaptı

ABD’de düzenlenen 23 nisan etkinliklerine Washington büyükelçisi Murat Mercan ve eşi ev sahipliği yaptı. Program sonunda çocuklar Atatürk büstü önünde toplandı. New York’ta yapılan kutlamalara Azeri, Ukraynalı ve Hintli çocukların da katılması dikkat çekti.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, büyükelçilikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Türk milletinin binlerce yıllık tarihinin ve egemenliğimizin geleceğinin çocuklarımıza emanet bırakıldığı bilinciyle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çabalarıyla kurulan Cumhuriyetimizin geleceği her zaman sağlam olacaktır.” diye konuştu.

Program sonrasında Türk çocukları, büyükelçilik rezidansındaki Atatürk büstü önünde toplanırken Büyükelçi Mercan, ziyarete gelen çocukları teker teker makamına oturtarak gelecek hedefleriyle ilgili sorular sordu.

Aynı saatlerde New York Türkevi’nde düzenlenen 23 Nisan kutlamaları, Türk çocuklarının yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna ve Hindistan’dan da çocukların katılımıyla gerçekleşti. New York Başkonsolosluğunun düzenlediği programa Atatürk Okulu, Atatürk’ün Mirası Cumhuriyet Okulu ve Maarif Okulu öğrencileri katıldı.

KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana’nın da hazır bulunduğu törende konuşan Başkonsolos Reyhan Özgür, Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara emanet etmesine ve onlara duyduğu güvene dikkati çekerken, ABD’de yetişen Türk çocuklarından ülkeleriyle bağlarını hiçbir zaman koparmamalarını istedi. Özgür, “Atatürk, çocukları ve gençleri milletin geleceği olarak görmüş, ulusal irademizin temsilcisi olan TBMM’nin korunması ve yaşatılmasında onlara büyük bir sorumluluk vermiştir.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *