Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 23 Nisan ‘kutlama’ mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 23 Nisan ‘kutlama’ mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 102 yıl dönümü sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı bir ‘kutlama’ mesajı yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarında yayımlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kuruluşunun 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelenin kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, geleceğimizin teminatı, gözbebeğimiz çocuklarımızın #23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.”

Çeşitli temaslarda bulunmak için beraberindeki heyetle dün Fransa’ya giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Fransa’nın Starzburg kentinde cuma namazı kıldırdı, Türkçe ve Fransızca olarak, “İslam: Barış ve Esenlik Dini” başlıklı bir hutbe okudu.

Ali Erbaş daha sonra, Strazburg DİTİB tarafından organize edilen iftar yemeğinde Fransa’da faaliyet gösteren Türk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Programa, Türkiye’nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener, Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner, Fransa Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt ve Paris Din Hizmetleri Müşaviri Bayram Demirtaş katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *