Ukrayna’da cami bombalandı haberi yalanlandı

Ukrayna’da cami bombalandı haberi yalanlandı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının, Türklerin sığındığı Kanuni Sultan Süleyman Camisinin bombalandığı haberi üzerine Çavuşoğlu, “Dün caminin bombalandığına dair bir haber çıktı. Daha sonra caminin imamı bunu doğrulamadı. Camiye çok uzak olmayan çok da yakın olmayan bir bombanın ya da füzenin düştüğünü söyledi, fakat camide şu anda bir hasar yok.” dedi.

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapanışında basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna’nın cami bombalandığına ilişkin duyurusu üzerine şunları söyledi:

“Oradaki camide (Kanuni Sultan Süleyman Camisi) bizim vatandaşlarımız var. Biz onlarla telefon hatları kesildikten sonra yine sahadaki kontaklarımızla uluslararası kuruluşların tesis uydu telefonlarıyla da teması salıyoruz. Dün caminin bombalandığına dair bir haber çıktı. Daha sonra caminin imamı bunu doğrulamadı. Camiye çok uzak olmayan çok da yakın olmayan bir bombanın ya da füzenin düştüğünü söyledi, fakat camide şu anda bir hasar yok. Ruslar burada kaç vatandaşımızın olduğunu sormuşlardı. Bu bilgileri de biz Ruslarla paylaştık. Biz bir yandan Ukrayna’nın toprak ve sınır bütünlüğünü çok güçlü şekilde destekliyoruz. Ama diğer taraftan insani amaçlı her iki tarafta da çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde içinde Türkiye vatandaşları ve çocuklar da dahil 80’den fazla kişinin bulunduğu bir caminin bombalandığını duyurmuştu. Bakanlığın paylaştığı Twitter mesajında “Muhteşem Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan Camii Rus işgalciler tarafından bombalandı” açıklamasında bulunulurken, camiden aralarında çocukların da bulunduğu çoğunluğu Türkiye vatandaşı 80’den fazla kişi olduğu ifade edilmişti.

Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu ise caminin bombalanmadığını ancak çevrede çatışmaların sürdüğünü söylemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *