İsrail’den ABD’ye “Kudüs’te Ramazanda gerilimin artacak” uyarısı

İsrail’den ABD’ye “Kudüs’te Ramazanda gerilimin artacak” uyarısı

Siyonist İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet Başkanı Bar, ABD’li yetkililere bu yıl Ramazan ayı ile yahudilerin hamursuz bayramının aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te gerilimin tırmanabileceğini söyledi.

Siyonist basındaki haberlere göre, İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar, hafta sonu ABD’ye gerçekleştirdiği ziyarette FBI Direktörü Christopher Wray ile görüştü. Basına konuşan güvenlik kaynakları, Ramazan ayı ve hamursuz bayramının aynı tarihlere denk gelmesi ve Filistinliler ile yahudilerin siyonist işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesine yönelmesiyle kentte olayların yaşanabileceği ve tansiyonun yükselebileceği yönünde, Şin-Bet Başkanı Bar’ın Amerikan muhataplarını uyardığını aktardı.

Bar’ın endişelerini ABD’li yetkililere aktarmasından önce Washington yönetiminin siyonist yetkililere, “Ramazan ayına girerken gerilimi düşürecek adımlar atmaları” yönünde telkinde bulunduğu hatırlatıldı.

Times of Israel gazetesinin ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Washington yönetimi, sahadaki diplomatlardan aldığı bilgi doğrultusunda, Ramazan ayı ve hamursuz bayramının aynı döneme denk gelmesini “felaket için hazır bir senaryo” şeklinde tanımladı.

Siyonist İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’ün özellikle de Eski Şehir bölgesinde son bir haftada “bıçaklı saldırı” girişiminde bulundukları iddiasıyla 2 Filistinli işgalci İsrail polisinin açtığı ateş sonucu şehid olmuştu.

İsrail basınında, Eski Şehir bölgesinde işgalci İsrail polisi ile müslüman Filistinliler arasındaki gerilimin Ramazan ayında daha da tırmanabileceği yönünde haberler yer almıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *