Scholz-Bennett görüşmesi 1,5 saat sürdü

Scholz-Bennett görüşmesi 1,5 saat sürdü

Moskova’da Putin’i ziyaret eden siyonist İsrail Başbakanı Naftali Bennett, daha sonra Berlin’e geçerek Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u ziyaret etti. Bennett, Moskova ziyaretinin sonuçlarını Alman başbakan ile paylaştı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, Scholz ile Bennett’in yaklaşık 1,5 saat görüştüğünü belirtti. Sözcü, görüşmenin odağında, Bennett’in dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da yaptığı görüşmenin sonuçlarının yer aldığını aktardı.

Scholz ve Bennett’in bu meselede yakın temasta kalacağının kararlaştırdığını belirten Hebestreit, “Ortak hedef Ukrayna’daki savaşı mümkün olduğunca hızlı bitirmektir. Tüm gücümüzle bunun üzerine çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Bennett, Moskova’da dün Putin ile yaptığı yaklaşık 3 saat görüşmenin ardından Scholz ile bir araya gelmek üzere Berlin’e geçmişti.​​​​​​​

Olaf Scholz’un İsrail başbakanı karşısında bacak bacak üstüne atarak oturması ve rahat tavırları dikkat çekti.

Bennett İsrail’e döndü

Siyonist İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bennett’in bugünkü haftalık kabine toplantısına programlandığı üzere ülkesinde katılacağı bildirildi. Bennett, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında ara buluculuk çalışmaları için geçen hafta sürpriz bir bölge turuna çıkmıştı.

Siyonist başbakan Bennett, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova’ya gitmiş ve yaklaşık 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti. Putin ile görüşmesinin ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda konuşan Bennett, Berlin’e giderek Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya gelmiş, görüşme yaklaşık 1,5 saat sürmüştü.

İsrailli siyasi bir kaynak, Bennett’in ABD, Almanya, Fransa ile koordinasyon halinde olduğu, Ukrayna ile diyaloğunun devam ettiği bilgisini paylaşmıştı.

Putin’e yakın 25 Rus milyardere İsrail’den sembolik yaptırım kararı

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, yaptırım kararı kapsamında, 25 Rus oligarka ait özel jetler İsrail havaalanlarında 48 saatten fazla kalamayacak ve onlara ait yatların limanlara demir atmasına izin verilmeyecek. Yaptırım kararını, ismi paylaşılmayan “üst düzey bir İsrailli yetkiliye” dayandıran gazete, “İsrail’in, Putin’e yakın Rus iş insanlarına yaptırım uygulanmasında ABD’ye katılmaya karar verdiğini” yazdı. ​​​​​​​ Haberde, söz konusu 25 kişinin kim olduklarına ilişkin ayrıntılara yer verilmedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *