Blinken, Ukraynalı Bakana ne dedi?

Blinken, Ukraynalı Bakana ne dedi?

Ağır Rus saldırısı altındaki Ukrayna’nın Dışişleri Bakanı Kuleba ile ABD Dışişleri Bakanı arasında yapılan telefon görüşmesinde, ABD’li bakan, Rusya’nın zalimce taktiklerine öfkelendiğini söyledi, Ukrayna’nın kendisini savunması için desteğe devam edeceklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kiev ve çevresinde aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin yaşamını yitirmesine yol açan Rusya’nın hava saldırılarını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, Blinken ve Kuleba’nın Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ilişkin telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Blinken’ın görüşmede Ukrayna’ya destek verdiğini ve Kiev ile çevresindeki hava ve roket saldırılarında hayatını kaybeden aralarında çocukların da bulunduğu sivil ölümleri kınadığını aktaran Price, “Bakan Blinken, Kremlin’in zalimce taktiklerinden duyduğu öfkeyi dile getirdi ve ABD’nin Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdürdüğünü kaydetti.” ifadesini kullandı.

Price açıklamasında, Blinken’ın Kuleba’ya, ABD’nin Ukrayna’nın kendini Rusya’ya karşı savunması için verdiği desteği sürdüreceğini de belirttiğini bildirdi. Verilecek desteğin mahiyetine ilişkin bir detay verilmedi.

ABD Zelenskiy’e, Kiev’den tahliye teklifi yaptı iddiası

ABD’nin Washington Post gazetesinin ABD’li ve Ukraynalı yetkililere dayandırdığı iddiasına göre, ABD hükümeti, Zelenskiy’e Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için kendisine Kiev’den ayrılması için yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi. Ancak Zelenskiy, bu teklifleri şu ana kadar reddederek, ülkesinin başında kalacağını belirtti.

Zelenskiy, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusların bir numaralı hedefinin kendisi, iki numaralı hedefinin de ailesi olduğunu öne sürmüş, ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *