Bloomberg, Türkiye’de seçim barajının düşürüleceğini öne sürdü

Bloomberg, Türkiye’de seçim barajının düşürüleceğini öne sürdü

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, 2023 seçimlerine hazırlanan Türkiye’de son periyotta seçim barajının düşürülmesinin gündemde geldiğini belirterek, bu türlü bir adımdan en çok MHP’nin faydalanacağını yazdı.

Hükümetin bu istikamette bir isteği olduğunu yazan ABD’li medya kuruluşu Bloomberg, bu senaryonun en çok AKP’nin müttefiki MHP’ye yarayacağını yazdı.

Bloomberg’de yayınlanan kapsamlı haberde, hususla ilgili bilgisi olan iki yetkili, AKP ve MHP’nin seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesini meclise taşıyacağını söyledi.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre, Bloomberg, “Bu adım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kıymetli müttefikine gelecek yıl yapılacak seçimlerde yardımı olacaktır. Seçim barajının yüzde 7’ye düşmesi, MHP’nin mecliste temsil hakkını sağlarken hükümet buna karşılık daha kalabalık bir muhalefet ile karşı karşıya kalabilir” yorumunu yaptı.

ABD merkezli medya kuruluşu 2018’deki seçimlerde MHP’ye takviyenin yüzde 11.1 olduğunu hatırlatırken son yapılan anket çalışmalarında bu dayanağın düştüğü de belirtildi. Bloomberg’e konuşan yetkililer meclisin bu teklifi birkaç hafta içinde onaylamasının beklendiğini ve seçimlerden evvel de uygulanacağını lisana getirdi.

Bloomberg’deki haberde, “Genel seçimler Haziran 2023’te olacak ve son anketlerde iktidar partisi geçen yıl TL’nin paha kaybı ve yaşam maliyetlerinin düşmesiyle birlikte takviye kaybetti” tabiri kullanıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *