Saadet Partisi Genel Başkanı Beştepe’de

Saadet Partisi Genel Başkanı Beştepe’de

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün öğleden sonra Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşme talebi Karamollaoğlu’ndan gelmişti.

Basına kapalı yapılan görüşmenin 2 saat 15 dakika sürdüğü bildirildi.

Muhabirlere görüşmeye dair bilgi veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için” diye konuştu.

AA’nın verdiği bilgiye göre görüşmede “Erdoğan ve Karamollaoğlu, iç siyasetten ekonomiye, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok başlıktaki gelişmeler hakkında karşılıklı fikir teatisinde” bulundu.

Koltuk detayı

Karamollaoğlu’nu karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın el sıkıştıktan sonra yanındaki koltuk yerine kanepeyi işaret etti. Karamollaoğlu’nun, koltuğa değil de kanepeye oturması dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Tele1 tv’nin aktardığına göre, koltuk krizine ilişkin “Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diyerek devlet protokollerinde örf ve adetlerin olduğuna dikkat çekti ve şöyle dedi: “Uzun yıllardan bu yana devam eden bir kültürümüz var. Uygun olup olmadığını kamuoyu takdir edecektir. Biz bunları problem yapmadık. Ama bu görüşmenin protokol kriziyle kamuoyunda konuşuluyor olması herhalde sayın Cumhurbaşkanı’nı da tekrar oturup düşünmeye ve daha dikkatli davranmaya itecektir diye düşünüyoruz.”

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *