Fransa’nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye gibi ülkeler çok önemli bizim için

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye gibi ülkeler çok önemli bizim için

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Magro, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı imzalamasından çok memnun olduğunu belirterek, “Türkiye gibi ülkeler çok önemli bizim için. Çünkü Türkiye’nin ekonomisi çok önemli. Bu konuda Türkiye’nin de kararlar alması gerekiyor ve alacak gördüğümüz kadarıyla.” dedi.

Türkçe konuşan, “Ankaralı Büyükelçi” olarak bilinen Fransız Büyükelçi Herve Magro, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylamasını ve Fransa’nın ocak ayında üstleneceği Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığında iki ülkenin çevre ve iklim konularında nasıl bir iş birliği yürütebileceğini değerlendirdi:

“Türkiye’nin bu anlaşmayı imzalamasından çok memnunuz. Bu konu dünyanın konusu, bir ülkenin konusu değil. Bunu yalnız birlikte karşılayabiliriz, tek başına yapamayız. Avrupa bile tek başına yapamaz. Türkiye gibi ülkeler çok önemli bizim için. Çünkü Türkiye’nin ekonomisi çok önemli. Bu konuda Türkiye’nin de kararlar alması gerekiyor ve alacak gördüğümüz kadarıyla. Çok memnunuz.

Şimdi ben, bunu bir pozitif ajandaya dönüştürmek istiyorum. Çünkü çalışmamız gerekiyor. Neler yapmak istiyoruz ve Türkiye bizim yaptığımız, uyguladığımız politikalardan nasıl yararlanacaklar onu da anlatmamız gerekiyor. Yoksa problemler çıkacak. Çünkü Türkiye ekonomisi bizim ekonomimiz gibi bu konuyla çok değişim yapması gerekiyor. Kolay olmayacak, finansal bakımdan da çok para lazım olacak. Onu da konuşmamız gerekiyor. Çünkü bu, dediğim gibi iki tarafın yararınadır.”

Magro, AB dönem başkanlığını üstlendiğinde Fransa’nın, AB Komisyonu’nun önem verdiği bu konuya dinamizm kazandırmayı hedeflediğini vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *