Merkel’den Türkiye’ye çalışma ziyareti

Merkel’den Türkiye’ye çalışma ziyareti

Bugün Türkiye’ye gelen Almanya Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da Huber köşkünde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada veda ziyareti yerine çalışma ziyareti ifadesi kullanıldı.

Görev süresinin sonuna gelen ve çeşitli ülkelere veda ziyaretlerinde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme için Türkiye’ye geldi.

Merkel, İstanbul’da Huber Köşkü’nde Erdoğan ile bir araya geldi. Türkiye ve Almanya bayrağının yanında durarak görüntü verilmesinin ardından burada bekleyen yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci selamlandı. Daha sonra iki lider görüşme için buradan ayrıldı.

Göreve devam etmeyeceğini açıklayan Merkel’den son ziyaret

Dün Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 16 Ekim 2021 tarihinde ülkemize çalışma ziyareti gerçekleştirecektir.

İstanbul’da yapılacak görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanısıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler de yer alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *