Erdoğan, dikilitaş replikasını ziyaret etti

Erdoğan, dikilitaş replikasını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu’na hitabının ardından, BM bahçesinde sergilenen Göbeklitepe dikilitaş replikasını ziyaret etti. Taş sütunun yanında fotoğraf çektiren Erdoğan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının ortak çabalarıyla, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 2018’de kaydedilen Göbeklitepe’yi temsilen, alanda bulunan T şeklinde P18 dikilitaşının 1/2 oranında küçültülmüş kopyası, BM’nin bahçesinde sergilenmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyareti sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Binali Yıldırım, Volkan Bozkır,  İbrahim Kalın ve Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikitilaş replikasını ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şanlıurfa’da yer alan ve ‘tarihin sıfır noktası’ olarak adlandırılan Göbeklitepe’deki dikilitaşların bir sureti, New York’taki BM binasının bahçesinde sergilenmeye başlandı. Ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Replikanın, Göbeklitepe’deki tüm dikilitaşlarda olduğu gibi bölgede “Şanlıurfa taşı” olarak bilinen kireç taşından, kendisi de Şanlıurfalı olan arkeolog ve heykeltraş Ahmet Demirtaş ve ekibi tarafından yaklaşık 2 ayda yontulduğu bildirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *