ABD-Katar görüşmesi: Uzun süreli dostluk teyit edildi

ABD-Katar görüşmesi: Uzun süreli dostluk teyit edildi

Biden, Katar Emiri el-Sani ile görüştü Katar’ın Afganistan konusunda gerek tahliye işlemleri, gerekse Taliban’la görüşmelerde yardımlarından dolayı teşekkür etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Afganistan’daki durumu görüştü. Beyaz Saraydan yapılan açıklamada Al Sani ve Biden’ın, görüşmelerinde Katar ve ABD arasındaki uzun süreli dostluğu teyit ettikleri belirtildi.

Biden, şükran duyuyor!

Açıklamada, Biden’ın Al Sani’ye Katar’ın Afganistan’da devam eden tahliye işlemlerine yardımlarından ve Afganistan görüşmelerine ev sahipliği yapmasından dolayı şükranlarını dile getirdiği ifade edildi.

Görüşmede iki liderin Afganistan ve Orta Doğu’da yakın iş birliğinin öneminin altını çizdikleri ve ay sonuna doğru Bağdat’ta gerçekleşecek bölgesel liderler zirvesini memnuniyetle karşıladıkları vurgulandı.

İtalya’ya ‘işbirliği önemli’ telefonu

Beyaz Saray, Biden’ın İtalya Başbakanı Draghi ile görüşmesinde de Afganistan’da devam eden tahliye işlemlerinde iki ülkenin iş birliğinin öneminin ele alındığını açıkladı. Açıklamada liderlerin gelecek hafta düzenlenecek G7 Zirvesi’nde Afganistan üzerine ortak bir politika geliştirmesi fırsatını memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *