“Selanik göçmeni ve sabetayist” sözlerine soruşturma

“Selanik göçmeni ve sabetayist” sözlerine soruşturma

Diyanet İşleri Başkanlığı, Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya’nın Karasu ilçesinde Cuma namazı kıldırdı.

Müftü Şaban Soytekinoğlu, Cuma vaazında Filistin olayları ve Yahudilere değindi.

Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili olarak, “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullandı.

İsim vermeden Ali Koç’u hedef aldı

Daha sonra Gezi olaylarıyla bağlantı kuran Müftü, “Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir önceki gün düzenlediği basın toplantısında, yeniden başkan adayı olacağını açıklamıştı.

Cami cemaati tarafından kayıt altına alınan Müftü Soytenikoğlu, vaazının sosyal medyada yayınlanmasının ardından özellikle Balkan dernekleri ve takım taraftarları sosyal medyada tepki gösterdi.

Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı kısa bir açıklama yaparak, “Bazı medya organlarında yer alan haberler nedeniyle Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır.” duyurusunu yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *