İtalya’da 15 yıldır işe gitmeden maaş alan sağlık çalışanı

İtalya’da 15 yıldır işe gitmeden maaş alan sağlık çalışanı

İtalya’da bir hastane çalışanının 2005’ten bu yana işe gitmediği, hakkında işlem yapılmaması için müdürünü tehdit ettiği ve bunca yıldır hiç çalışmadan 538 bin euro maaş aldığı ortaya çıktı. Polisin ‘devamsızların kralı’ adını taktığı adam üç farklı suçla yargılanıyor.

İtalyan yargısı, ülkede bu zamana dek görülen en aşırı iş suiistimali vakalarından biriyle karşı karşıya. Catanzaro kentindeki bir hastanenin çalışanlarından Salvatore Scumace 15 yıldır işe gitmediği halde tam maaş almaya devam etti.  67 yaşındaki adamın, 2005’ten itibaren gitmemeye başladığı işinden 538 bin euro gelir elde ettiği tespit edildi.

ANSA ajansının aktardığına göre polisin ‘devamsızların kralı’ adını taktığı Scumace, işe gitmediğinden ötürü kovulmaması için müdürünü tehdide başladı. Scumace, müdürün buna boyun eğmesi üzerine maaş almaya devam ediyor olmasına rağmen hastane yönetiminin radarından çıkmayı başardı. Emekli olan müdürün yerine gelen kişi de durumun farkında olmayınca maaş listesindeki bu ‘hayalet isim’ hastane çalışanı gibi görünmeye devam etti.

Pugliese Ciaccio adlı hastanede en azından kağıt üstünde güvenlik görevlisi olarak çalışan Scumace ‘görevi suiistimal, sahtekarlık ve ağırlaştırılmış irtikap’ ile suçlanıyor. Hastanedeki 6 yönetici hakkında da olaya dahil oldukları iddiasıyla soruşturma yürütülüyor.

Scumace’in planının tam olarak ne zaman ortaya çıktığı net değil ama hastanenin geçen yıl disiplin soruşturması başlattığı, ekim ayında kovulduğu ve ‘Operasyon Yarı Zamanlı’ adlı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı biliniyor.

(Sputnik)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *