Ezher’den, salgında ölen müslümanlar ‘şehittir’ fetvası

Ezher’den, salgında ölen müslümanlar ‘şehittir’ fetvası

Mısır’daki El-Ezher Kurumu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin “şehit” olduğu yönünde fetva verdi.

El-Ezher‘e bağlı Mısır Fetva Evi “Dar el-İfta” tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Müslümanlar için de yıkanma, kefenlenme ve cenaze namazı gibi şartların geçerli olduğunun altı çizildi.

“Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler ahiret şehidi hükmündedir.” denilen açıklamada, “Şehitler beş kısımdır: Bulaşıcı hastalığa yakalanan, ishale tutulan, suda boğulan, göçük altında kalan ve Allah yolunda savaşırken şehit olanlar.” hadisine işaret edildi.

Mısır‘da son dönemde Kovid-19 salgını nedeniyle can kayıplarında önemli oranda artış gözleniyor.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, ülkede 146 bin 809 kişide virüs tespit edildi, 8 bin 29 kişi hayatını kaybederken, 116 bin 775 kişi ise sağlığına kavuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Ali Alkış
    10 Ocak 2021, 10:56

    İshalden ölen şehit sayılıyorda böbrek yetmezliğinden yada mesela kan kanserinden ölen neden şehit sayılmıyor? Hastalıklar arasında sınıf farkı mı var? Sanki Allahın sevdiği ve sevmediği hastalıklar varmış gibi. Çok saçma!! Din hadisler üzerinden yaşanırsa böyle saçmalıklardan kaçınmak imkansız olur.

    REPLY