Yılbaşı piyango kuyruğu

Yılbaşı piyango kuyruğu

Bu yıl da piyango kuyruklarına giren vatandaş büyük ikramiyeye ulaşmayı hayal ediyor. Her yıl şansını denediğini belirten bir vatandaş, “Bu sene de çıkacağını düşünmüyorum.” dedi.

İstanbul'da yılbaşı öncesi alışveriş hareketliliği yaşanıyor

Milli Piyango İdaresinin Yılbaşı Özel Çekilişi için belirlediği 100 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanmak isteyen vatandaşlar da Nimet Abla Gişesi’nin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Salgın nedeniyle maske, mesafe kuralının uygulandığı kuyrukta, güvenlik görevlileri vatandaşları sık sık sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı.

İstanbul'da yılbaşı öncesi alışveriş hareketliliği yaşanıyor

Nimet Abla Gişesi’nde 18 yıldır çalışan Akın Çapkın, salgın nedeniyle geçen yıla oranla satışlarında yüzde 20-30 arasında düşüş olduğunu söyledi.

Salgın döneminde sıraya giren vatandaşların kurallara uymasını sağlamak üzere güvenlik görevlileri tuttuklarını anlatan Çapkın, “Görevliler müşterileri 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uymaları, maske takmaları konusunda uyarıyor. Gişe önlerinde kalabalık oluşmuyor. Müşteriler tek tek alınıyor.” dedi.

İstanbul'da yılbaşı öncesi alışveriş hareketliliği yaşanıyor

Kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Mesut Bağdat büyük ikramiyenin kendisine çıkması halinde parayı önce çocuklarına harcayacağını, bir bölümüyle de hayır yapacağını öne sürdü.

Özel bir üniversitede mimarlık öğrenimi gören Ece Demiral, ikramiyeyi eğitimi için harcayacağını ve yurt dışına gitmeyi istediğini anlattı.

İstanbul'da yılbaşı öncesi alışveriş hareketliliği yaşanıyor

‘Bu sene de çıkacağını düşünmüyorum!’

Güvenlik görevlisi Hakan Taşova, her yıl şansını denediğini belirterek, “Deniyoruz ama çıkmıyor. Bu sene de çıkacağını düşünmüyorum ama yine de kuyruğa girdim ve şansımı denemek istiyorum. Herkese sağlıklı, huzurlu koronadan kurtulmuş bir yıl diliyorum.” diye konuştu.

‘Hayalle ve umutla yaşıyoruz’

Emekli İbrahim Çınar da uzun kuyruklara rağmen beklediğini belirterek, şunları dile getirdi: “Umutsuz insan olmaz hayalle ve umutla yaşıyoruz. 100 milyon çıkacağını hayal etmiyorum ama en azından çıkarsa herkesin yaptığı gibi yaşam süreceğiz. Hayal ettiğimiz çok şey var. Çocuklarıma ev ve araba almak. Geri kalanı da hayır kurumlarına, kız çocuklarının eğitimine harcamayı düşünüyorum. İnşallah 2021 yılını 2020 gibi yaşamayız. Daha güzel günler görürüz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *