Ali Babacan DEVA Partisi Genel Başkanlığına seçildi

Ali Babacan DEVA Partisi Genel Başkanlığına seçildi

Atatürk Spor Salonu’nda dün gerçekleştirilen DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi’nde, Babacan’ın karşısına genel başkanlık için aday çıkmadı, 523 delegeden 515’inin oyunu aldı.

Atatürk Spor Salonu’nda, “Türkiye Konuşacak Herkes Kazanacak” sloganıyla düzenlenen DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi, Genel Başkan Ali Babacan’ın delegeleri selamlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Babacan, kongrede yaptığı konuşmada, 2020 yılındaki sıkıntılara rağmen Türkiye’nin derdine derman olmak için yola çıktıklarını söyledi.

Babacan, 28 Şubat’taki zorbalığı hep birlikte yaşadıklarına dikkati çekerek, “Benim o dönemlerde siyasete girmem, tüm bu yaşananlara karşı bir isyandı. Siyasete girdim, ülkemizi hak ettiği adalet, özgürlük ve refah seviyesine taşımak ve 2001 krizinden çıkarmak için mücadele ettim.” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin yeniden ekonomik krize girdiğini ifade eden Babacan, Türkiye’deki eğitim sisteminin fırsat eşitliği sağlamadığını, bazı medya organlarının ise susturulduğunu savundu.

Gittikleri tüm il ve ilçelerde “başı dik”, “alnı açık” yürüdüklerini aktaran Babacan, şunları kaydetti:

“Birebir duyduğumuz, gördüğümüz ve dinlediğimiz insanların derdi artık bizim derdimizdir. Bütün dertlerin çaresi olmak, bu ülkenin devası olmak boynumuzun borcudur. Biz bu ülkenin hangi yolda gitmesi gerektiğini biliyoruz. Sevgi, saygı ve adaletin egemen olduğu refah devleti için hakikatin yolundan bir an bile ayrılmayacağımızı biliyoruz. Bu ülkenin daha iyi bir yönetimi, demokrasiyi, adaleti ve refahı hak ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu ülkede yaşayan tek bir insanın adaletsizliği, yoksulluğu, yoksunluğu hak etmediğine inandığımız için buradayız.”

Ali Babacan, 523 delegeden 515’nin oyunu alarak genel başkanlığa seçildi. Seçimde, 8 delegenin oyu ise geçersiz sayıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *