Ankara valisi ve Belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti

Ankara valisi ve Belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti

Ankara Valisi Vasip Şahin, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yılı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti, saygı duruşunda bulundu.

Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile diğer devlet erkanı Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Şahin’in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunmasından sonra heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Vali Şahin, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Milli Mücadelemizin merkezi olarak seçtiğiniz Ankara’ya, Heyet-i Temsiliye ile birlikte gelişinizin 101. yıl dönümünde, Başkent’in il yöneticileri olarak huzurunuzdayız. Eşsiz bir destanın ilk adımı olarak Samsun’a ayak basmanızla yüreklerde kıvılcımlanan bağımsızlık sevdası Ankara’ya gelişinizle bütün Anadolu’yu sarmış, Ankara, Kurtuluş Savaşı’nın sevk ve idare merkezi olarak milletimizin kaderini belirlemede tarihi bir misyon üstlenmiştir. En zor şartlarda, hiç tereddüt etmeden sizin yanınızda yer alan hamiyetperver Ankaralıların, dün olduğu gibi bugün de vatan söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme meydan okuma azim ve kararlılığında olduğunu bilmenizi isteriz. Aradan geçen 101 yılda ülkemizin ve milletimizin büyüklüğüne yaraşır muazzam bir gelişme kaydeden Başkent Ankara, köklü kültürü, modern kent yaşamı ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği kazanımlarla aydınlık yarınlara güvenle yürümektedir. Ruhunuz şad olsun.”

“27 Aralık 1919 Kızılca Gün Anıtı” açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü anısına Genelkurmay Kavşağı’nda yaptırılan “27 Aralık 1919 Kızılca Gün Anıtı” açıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bazı Ankara milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada, anıtta Ankara’nın yiğit seğmenleri, bacı erenleri, gençler ve çocuklar ile Milli Mücadele’ye inanmış Ankaralıların da bulunduğunu söyledi. Yavaş, ayrıca İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84. yılı olduğunu anımsatarak, Ersoy’u sevgi, saygı ve minnetle andı.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin anısına yapılan "27 Aralık Kızılca Gün  Anıtı" açıldı

Konuşmanın ardından Vali Şahin, Belediye Başkanı Yavaş ve diğer katılımcılar kurdele keserek anıtın açılışını yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *