Elazığ’da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Elazığ’da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD, saat 09.37’de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin, 15,94 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.37’de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Meydana gelen deprem Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır’da da hissedildi.

Elazığ’da depremi hissedenlerin bir müddet sokağa çıktıkları görüldü.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen depremde şu ana kadar bir olumsuzluk tespit etmediklerini belirtti.

Yırık, “Ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Tespit halinde bilgilendirme yapılacak.” diye konuştu.

Soylu: Elazığ depreminde 10.15 itibarıyla herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depreminde şu ana kadar herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı bulunmadığını bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elazığ’da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, il jandarma, emniyet, 112 acil çağrı, Elazığ Muhtarlar Koordinasyon Hattı ve AFAD’ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AFAD da depremin ardından Diyarbakır’daki ekiplerin tedbir amaçlı bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

14 artçı deprem meydana geldi

Daha sonra AFAD’dan yapılan açıklamada, “Elazığ’daki deprem sonrası büyüklükleri 1,1 ve 2,8 arasında değişen 14 artçı deprem meydana geldi.” ifadelerine yer verildi.

AFAD, Elazığ’daki depremin ardından enerji hatları, haberleşme, ulaştırma ve altyapı sistemlerinde hasar/kesinti meydana gelmediğini açıkladı.

Malatya Valisi Baruş: Bize yansıyan olumsuz bir durum bulunmuyor

Malatya Valisi Aydın Baruş da depreme ilişkin kendilerine yansıyan olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

Vali Baruş, sosyal medya hesabından, “Saat 09.37’de meydana gelen Elazığ-Merkez 5.3 büyüklüğündeki depremde ilçe merkezlerimiz ile mahallelerimizden intikal eden olumsuz bir durum bulunmamakta olup saha tarama çalışmalarına devam edilmektedir.” paylaşımında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *