Veliaht Prensi Muhammed bin Selman korona aşısı oldu

Veliaht Prensi Muhammed bin Selman korona aşısı oldu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan ulusal aşı planı kapsamında koronavirüs aşısının ilk dozunu aldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman koronavirüs karşıtı aşının ilk dozunu alırken, Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia yakında ülkenin tüm bölgelerinde aşılama merkezlerinin açılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir yazıda “Krallık’ta ikinci aşılama merkezi Cidde’de açıldı” ifadelerine yer verdi. Bakan ayrıca yakında Krallık’ın tüm bölgelerinde aşılama merkezlerinin açılacağını belirtti. Dr. Tevfik er-Rabia, vatandaşlara, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan uygulama üzerinden aşı olmak için başvuruda bulunma çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı, “Pandeminin başlangıcından bu yana Krallık’ta en önemli olan şey, insan sağlığının her şeyden önce geldiğidir. Aşı rekor sürede uluslararası olarak onaylandı ve vatandaşlara ve sakinlere sunuldu. Bu adım Krallığı salgınla yüzleşmede dünyanın en başarılı ülkelerinden biri haline getirdi” dedi.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *