Charlie Hebdo çizerinin davet edildiği etkinlik iptal edildi

Charlie Hebdo çizerinin davet edildiği etkinlik iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir Mizah Festivali, Charlie Hebdo karikatüristi Plantu’nun da davet edilmesinin ardından gelen tepkiler nedeniyle Valilik kararıyla iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16-25 Aralık tarihleri arasında online düzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivaline, İslam düşmanlığı tescillenmiş Charlie Hebdo dergisi çizerlerinden Plantu’nun da davet edilmesi büyük tepki çekti.

Sosyal medyada pek çok kişi İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterirken yetkililerden yardım istedi.

Bir vatandaş, Twitter hesabından, söz konusu etkinliğin yer aldığı görselle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İzmir Valisi Köşger’i etiketleyerek, “Sayın İzmir Valim bu rezalete her halde yarın izin vermezsiniz diye düşündüm. Bu İslam düşmanı Peygamber Efendimizin düşmanına konuşmasına asla izin vermeyin Sayın Valim aman.” paylaşımında bulundu.

Tepkilerin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinin de etiketlendiği paylaşıma cevap vererek, “Bu toplantı iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Karikatürist Plantu’nun, İslam’a ve Hazreti Muhammed’e (sav) yönelik hakaret içeren yayınlarıyla bilinen Charlie Hebdo’ya destek çıktığını hatırlatan vatandaşlar, “Özür Dilemek istemiyorum, Mücadele Etmek istiyorum” diyerek karikatürlere desteğini ortaya koyduğunu belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *