Bakan Selçuk’un “Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı” sözlerine yanıt

Bakan Selçuk’un “Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı” sözlerine yanıt

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, “Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı” açıklaması yaptığını belirten Faik Öztrak “Tabii, meseleleri mesele etmezseniz mesele de kalmaz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, videokonferans yöntemiyle toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından yaptığı açıklamada, MYK toplantısında, ülkenin gündeminde öne çıkan konuları ele aldıklarını belirtti.

“Ekonomi derin bir buhran içinde”

Öztrak, ekonominin derin bir buhranın içinde olduğunu, vatandaşların omzuna yüklenen faturanın her geçen gün daha da ağırlaştığını, hükümetin millete sırtını döndüğünü ve enflasyon rakamlarını kararttığını ileri sürdü.

Pandemi sürecinde esnaf için yapılacaklar listesini 17 madde halinde aylar önce sıraladıklarını hatırlatan Öztrak, “Nihayet esnafın kirasını da devletin üstleneceği anlaşılıyor. Bugün kabineden buna ilişkin kararlar çıkacağını duyuyoruz. Kiraları devletin üstlensin mi? Evet üstlensin. Bu yeter mi? Hayır. Biz kira desteği dışında, 16 tedbir daha önermişiz. Bunların neredeyse tamamını diğer ülkeler yapmış. Esnafını borç batağından kurtarmış. Dünyayı yeniden keşfetmeyin. Gelin siz de yapın. Biz, diğer 16 maddemizin de takipçisi olacağız. Esnafımızın yanında durmaya, ona destek olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Aile Bakanının sözlerine yanıt

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, “Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı.” açıklaması yaptığını belirten Öztrak, “Tabii, meseleleri mesele etmezseniz, mesele de kalmaz.” dedi.

Öztrak, 10,5 milyon işsiz olduğunu, Tarım Kredi Kooperatiflerinden borç alan çiftçi, besici ve sütçünün, arazisini, traktörünü, ineğini Kooperatife kaptırdığını, yurdun dört yanından haciz haberleri geldiğini iddia ederek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çiftçilerin tüm borçlarını ödediğine yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Hükümetin iki buçuk yılda ülkede güveni bitirdiğini ve yatırımcıyı ürküttüğünü savunan Öztrak, üretimin, yatırımın, iş ve aşın olmadığını savundu.

Öztrak, hükümetin salgın sürecinde esnafa yeterli desteği vermediğini, çalışanların kıdem tazminatını gasbetmeye yeltendiğini, milleti borç batağına sürüklediğini öne sürerek, hükümetin uzunca bir süredir algıyı yönetmeye çalıştığını iddia etti.

“Her nasılsa hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı bir türlü değişmiyor”

Açıklanan her verinin lime lime döküldüğünü, toplam vaka sayısının değiştiğini, beraberinde iyileşen sayısının da değiştiğini dile getiren Öztrak, şunları kaydetti:

“Toplam vaka sayısı bir gecede ikiye katlanıyor. 20 gün sonra da iyileşen hasta sayısını, bir gecede bütün bu dönem için 1 milyondan fazla artıyorlar. Ama her nasılsa hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı bir türlü değişmiyor. Bunu konuştuğumuz zaman da ‘siyaset yapıyorsunuz’ diyorlar. Siyaset yapmıyoruz. Sayıları gizleyerek, belki de yüzlerce vatandaşımızın durumun ciddiyetini anlamamasına, tedbir almamasına, hayatını kaybetmesine neden oluyorsunuz.

Milletin her akşam televizyon karşısında ‘Acaba ne söyleyecek?’ diye ağzının içine baktığı Sağlık Bakanı da, Bilim Kurulu da bu gerçekleri vatandaştan kaçırma operasyonuna ortak edilmiş durumda.”

CHP’deki taciz iddiaları

Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“CHP Konya İl Başkanı’nın disiplin süreci hangi aşamada? MYK’de bu konu ele alındı mı?” sorusuna Öztrak, “Hayır. Ama partimiz her mağduriyet iddiasını ciddiye alır soruşturur. Bir suç tespit edildiğinde de gereğini yapar. Bu olayda da parti içi hukukumuz işlemektedir. Merkez Yönetim Kurulu üyesi bir arkadaşımız başkanlığında bir heyet bu konuyla ilgili olarak görevlendirilmiştir. İlgilinin ifadesi istenmiştir, gerekli soruşturma yapılmaktadır.” yanıtını verdi.

Öztrak, “Asgari ücretin taban ve tavan fiyatları nasıl olmalı?” sorusu üzerine, “CHP olarak biz pazarlığın nereden başlaması gerektiğini, yani bu işin asgarisi ne olmalıdır bunu söyledik. Ama şu ana kadar hükümetin bu konuda bir sesini duymadık.” dedi.

“Bu hükümet işçiden yana mıdır yoksa havuz müteahhitlerinden mi yanadır”

Hükümetin bu aşamada ne diyeceğini duymak istediklerini ifade eden Öztrak, “Bu hükümet işçiden, emekten yana mıdır, yoksa havuz müteahhitlerinden mi yanadır. Bunu da görmek istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Faik Öztrak, Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması tartışmalarına ilişkin bir soruya karşılık, bu hastalıkla ön saflarda mücadele eden, savaşan, hastalığa en fazla yakalanan, ailesini göremeyen, büyük fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanları ve doktorlar için Kovid-19 salgınının, buna bağlı olan hastalıkların meslek hastalığı sayılması yönünde gerekli adımların hiç beklemeden atılmasını istedi.

“Parti kapatmayla ilgili prosedür bellidir”

“MHP lideri Devlet Bahçeli ‘HDP kapatılmalı’ çağrısı yaptı. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Öztrak, “Bizim dileğimiz hiçbir partinin kapatılmamasıdır. Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez. Dolayısıyla bu konuyla ilgili prosedür bellidir. Bu prosedürün nasıl işleyeceği de bellidir. Sayın Bahçeli ‘kapatın’ dedi diye bir parti kapatılmaz.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *