İslam Konferansı’nın konusu Alman camilerindeki imamlar

İslam Konferansı’nın konusu Alman camilerindeki imamlar

Alman İslam Konferansı bu yıl, Alman camilerinde kimlerin hangi dilde vaaz vermesi gerektiği sorusunu ele aldı.

Berlin (dpa) – Alman İslam Konferansı, bu yıl Alman camilerinde kimlerin hangi dilde vaaz vermesi gerektiği konusuna eğildi. Korona pandemisi nedeniyle video konferans yapılan toplantının açılışı salı günü Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer (CSU) tarafından gerçekleştirildi.

“Ülkemizde, sosyalizasyonu Almanya’da gerçekleşmiş, bizim dilimizi konuşan ve bizim değerlerimizi, yani demokrasi hukuk devleti ve fikir özgürlüğü anlayışımızı paylaşan inanç öğretmenlerimizin olması, belirleyici bir önem taşıyor” diyen hristiyan birlik partileri meclis grubunun içişleri sözcüsü Mathias Middelberg, Almanca konuşan imamlar için Osnabrück kentinde planlanan yeni eğitim programının bu nedenle önemli bir girişim olduğunu söyledi.

Bu yılın başlarında Türk çatı kuruluşu DİTİB tarafından başlatılan imamlara yönelik eğitim porgramında ise önce “denetimin bunan sonra Türk Büyükelçiliği veya başkonsoloslukları tarafından değil de DİTİB tarafından mı yapılacağının ve cemaatlerin gerçekten de kendi personelinin masraflarını karşılamaya hazır olup olmadıklarının” bir görülmesinin şart olduğunu söyleyen Middelberg, DİTİB’in çok güven kaybettiğini ve şimdi bunu geri kazanmasının önemli olduğunu belirtti. Şimdiye kadar DİTİB camilerinin imamları Türkiye’den gönderilmekteydi.

(deutschland.de)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *