Erdoğan’dan Wilders’a: Milletvekili müsveddesi

Erdoğan’dan Wilders’a: Milletvekili müsveddesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollandalı siyasetçi Wilders’ın, kendisiyle ilgili eylemine tepki gösterdi, ‘milletvekili müsveddesi, haddini bil’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti.

Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin uzun ve meşakkatli bir süreci ifade ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, “Bir yanda halka rağmen halkçılık, bir diğer yanda güya halkının yanında olduğunu ifade ederken halkının duygularını sömürenler. Güya ülkeyi asrileştirmek isteyen jakoben bir zihniyet, diğer yanda ise gönlü ve gözü milletimizle aynı istikamete bakan bir anlayış var. Milletimizin değerlerine savaş açanlar kimi zaman darbelerle, kimi zaman siyasi ve ekonomik krizlerle somutlaştığı şekliyle dışarıdan da destek almışlardır” dedi.

Dünyanın pek çok yerinde ve bölgedeki kimi ülkelerde de benzer mücadelelerin yaşandığını hatırlatan Erdoğan, “Bu ülkelerin bir kısmında kendi tarihine, inancına, kültürüne yabancı hatta husumet besleyen yönetimlerin yol açtığı felaketlere şahit olduk. İşte şu son zamanlarda Fransa’nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor, kalkıyor Erdoğan’la uğraşıyor. Ya önce sen kendine bir bak, nereye gidiyorsun bir ona bak. Dün Kayseri’de de söyledim bu bir vaka. Onun için bir hakikaten kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kalkmış bizimle ilgili yine bir şeyler yapıyor. Ya bir defa haddini bil, haddini bil, kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin. Faşizm bizim kitabımızda yok faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya’da yaşadık, İtalya’da yaşadık, nazizmi yaşadık. Siz onlarla beraber yol yürüdünüz ama bizim kitabımızda ne faşizm ne nazizm, bizim kitabımızda sosyal adalet var ve biz bu sosyal adaletle yol yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘İslam düşmanlığını ifşa ettiğimiz için hedef olduk’

Erdoğan, Avrupa’da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığını ifşa ettikleri için hedef hâline getirildiklerini, daha önce Balkanlar’dan Güney Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında yer aldıklarında da benzer saldırılara uğradıklarını söyledi.

Zenginliğini sömürgeciliğine, güvenliğini katliamlarla dolu tarihine, huzurunu sadece kendi çıkarları için kullandığı demokrasi ve özgürlük söylemine borçlu olanların Türkiye’nin onurlu duruşundan memnun kalmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim de onları memnun etmek gibi amacımız zaten yoktu. Bizim tek gayemiz inancımızın ve tarihimizin bize yüklediği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmektir. Hamdolsun bugüne kadar, terörle mücadeleden sınır ötesi harekâtlarımıza kadar hiçbir konuda milletimizin başını yere eğdirecek bir yanlışımız olmadı, evvel Allah da olmayacak. Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde, mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurmuştur. İnşallah bundan sonra da sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunun yolu da kendimiz ve tüm dostlarımız için her alanda gelişmemizden, büyümemizden, güçlenmemizden geçiyor.” dedi.

Demokrasi vurgusu

Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde kat ettiği her mesafenin 83 milyon vatandaşın yanında milyarlarca mazlumun da sevinç ve güven kaynağı olduğunu savunan Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten savunmaya, sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye kadar tüm alanlardaki çalışmalarını bu anlayış ve azimle yürütmeleri gerektiğini söyledi.

Erdoğan, “Güçleri yetse, ellerinden gelse ülkemizi bir kaşık suda boğmaya niyetli olanların heveslerini kursaklarında bıraktıkça yeni sinsiliklerle, yeni ahlaksızlıklarla karşımıza çıkıyorlar. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle, ne yaparlarsa yapsınlar bu kutlu yürüyüşü durduramayacaklar. Hakkın ve adaletin güneşi yükseldikçe zulmün ateşi sönecek, zalimin gücü tükenecektir” dedi.

Türkiye’nin her bir karış toprağına, Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını beşe, ona katlayan eserlerle, hizmetlerle, yatırımlarla donattıklarını belirten Erdoğan, son 18 yılda Malatya’ya 23 milyar lira yatırım yapıldığının altını çizdi.

‘Cumhuriyetin 100. yılına güçlü girmek istiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı önündeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise Cumhuriyet’in 100’üncü yılına her alanda en güçlü şekilde girmeyi arzu ettiklerini belirterek, “Ekonomide, savunmada, ticarette, diplomaside olduğu gibi siyasette de ülkemizi hedefleriyle buluşturmak istiyoruz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *