Bahçeli’den sonra Abdülhamit Gül’den AYM açıklaması

Bahçeli’den sonra Abdülhamit Gül’den AYM açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çıkışı ile gündeme gelen AYM’nin yapısı ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı, “Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir” dedi.

Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Gül, “Türk milleti adına karar veren yargı Türk milletine sırtını dönemez. Yargının ‘pardon’ deme lüksü yoktur. (Ben yargıyım hesap vermem) anlayışı asla kabul edilemez.” dedi.

Gül, “(AİHM’in, Ermenistan’ın başvurusu üzerine verdiği karar) Siyasi ve asla ülkemizden bilgi dahi alınmadan verilmiş bir karardır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, “(AYM) Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta bir yazılı açıklama yaparak Anayasa Mahkemesi’ni eleştirmiş, mahkemenin verdiği son kararları ‘Sancılı ve sakat’ olarak tanımlamıştı. Bahçeli, ‘Divan-ı Ali’ çıkışı yaparak, “AYM, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir gereği olarak yeniden yapılandırılmalı” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *