Uygur Hareketi lideri Rushan Abbas’tan İslam dünyasına sitem

Uygur Hareketi lideri Rushan Abbas’tan İslam dünyasına sitem

Uygur Hareketi lideri Rushan Abbas İslam dünyasına sitem dolu bir video ile seslendi.

Uygur Hareketi lideri Abbas, Çin’in Müslüman Uygur Türklerine yönelik sistematik soykırım ve asimilasyon politikalarına İslam dünyasının sessizliğine sitem dolu ifadeler içeren bir video yayımladı. Rushan Abbas videoda şu ifadelere yer verdi:

“Çin, komünist ideolojisini dünyaya yaymaya çalışıyor hem de bütün dünyayı etkiliyor. Çin Komünist Partisi böylece demokrasiyi, özgürlükleri ve İslam dünyasının kazanımlarını da tehdit ediyor. Müslüman Uygurların maruz kaldığı soykırım karşısında İslam dünyasının sessiz kalması beni çok üzüyor.

İSLAM DÜNYASI NEREDE?

Müslüman olarak bu hadislerle ilgili bizim de payımıza düşenler var. İslam dünyasının birliği nerede? Yok edilen müslümanları koruyacak olan kardeşlerimiz nerede?

Uygurlar İslam dünyasından hak ettikleri desteği görememenin burukluğu içindeler. Ama Müslüman toplumların da Çin’in acımasız yalanlarla dolu propagandalarının mağduru durumda olduğunu düşünüyorum. Eğer bizim İslam dünyasındaki kardeşlerimiz neler olup bittiği hakkında gerçekleri bilseydi, Müslüman Uygurların hayatta kalabilmek için ne acılar çektiğini duyabilmiş olsalardı, onların bizleri yalnız bırakacaklarına inanmıyorum…”

(Kırım Haber Ajansı)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *