ABD’de 4 polis ‘ırkçılık ve İslam karşıtlığı’ndan açığa alındı

ABD’de 4 polis ‘ırkçılık ve İslam karşıtlığı’ndan açığa alındı

Siyahi bir vatandaşın polis şiddeti sonucu ölmesiyle ırkçılık tartışmasının başladığı Amerika Birleşik Devletleri’nde 4 polis memuru, sosyal medyada ‘ırkçı’ yorumda bulundukları iddiasıyla açığa alındı.

Euronews’un aktardığına göre, Kaliforniya eyaletinin San Jose kentinde görevli memurlarının, Facebook’ta ayrımcı yorumlar yaptığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı, olaya adı karışan 4 polis görevden uzaklaştırıldı.

Medium adlı bir blog sitesinde ortaya atılan iddialara göre emekli ve görevde olan memurlar, kamuoyuna kapalı Facebook gruplarında hem Müslüman hem de siyahilere yönelik nefret söylemleri paylaştı. Haberde yer alan ekran görüntüsünün birinde, emekli bir polisin ‘Siyahların Hayatı Önemlidir’ hareketi ile ilgili “ırkçı aptallar” ve “düşmanlar” yazdığı görüldü.

Bir başka polis memurun ise “Başörtülerini urgana dönüştürelim” paylaşımıyla Müslümanları hedef aldığı belirtildi.

NBC’nin haberinde, başlatılan soruşturma için FBI’dan da destek istendiği aktarıldı.

Açığa alınan memurların kimlikleri ise açıklanmadı. İlgili emniyet biriminden yapılan açıklamada, kurum içi bir soruşturma yürütüldüğünden daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Polis Şefi Eddie Garcia, “Emekliler ve şu an görevde olmayanlar üzerinde herhangi bir yaptırımım olamaz ancak bu tür yorumlar karşısında da sessiz kalamam. Bağnaz davranışlarda bulunan çalışanlarınınsa cezasız kalmaması için tüm yetkimi kullanacağım” dedi.

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo da kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep ederek, sonucunda ırkçı ve İslam karşıtı yorum yapıldığı ortaya çıkması halinde memurların derhal işten atılmasını beklediğini ifade etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *