Ekrem İmamoğlu zekatları istedi ‘fetvaya gerek yok’ dedi

Ekrem İmamoğlu zekatları istedi ‘fetvaya gerek yok’ dedi

Sosyal medya hesabından videolu bir açıklama yayınlayan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye olarak virüsle mücadele konusunda yaptıkları faaliyetleri ve topladıkları bağışları nasıl kullandıklarını anlattı.

20 dakikalık konuşmasının son kısmında İmamoğlu, sözü, genellikle Ramazan ayında yapılan fitre ve zekat bağışlarına getirerek, bunların da Belediyelere yapılabileceğini savundu. Bunun kanunda yeri olduğunu ve bununla ilgili kimsenin fetva vermesine gerek olmadığını öne süren İmamoğlu, konuşmasının o bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Biz devletimizin sahanın en ucundaki vicdanlı elleriyiz, şeffaf eliyiz. O bakımdan, gerçekten söylüyorum, belediyeler yardımlarınızı, bağışlarınızı ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırma konusunda en güvenilir aracı devlet kurumlarıdır. Bu manada belediyelerimize inanın, zekâtınızı da, fitrenizi de gerektiği noktada verebilme şansınız vardır. Bunun kanunda yeri vardır. Bunun aksini kimse inkâr edemez. Bununla ilgili de kimsenin fetva vermesine gerek yok!

O bakımdan, kanunun düzenlediği bu devletin, bu milletin en güvenilir kurumlarından biri olan belediyelerimizle beraber sizler bu bağışlarınızı yapabilir, yardıma muhtaç insanlarla, en vicdanlı ele güvenebilirsiniz. Allah hepimizi korusun. Sağlıklı günler diliyorum. Hep beraber bu zor günleri aşacağımızdan eminim. dediğim gibi uzlaşacağız, ortak akılla karar vereceğiz. Vatandaşımızın güvenini kazanan bir atmosfer yaratacağız. Ve milletçe bu süreci başarıp, dünyaya örnek işler yapmalıyız. Allah bütün insanlığı korusun. Memleketimizi korusun. 16 milyonluk bu şehri korusun. Herkese sağlıklı günler diliyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *