Amerikan Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı, salgını 11 Eylül’e benzetti

Amerikan Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı, salgını 11 Eylül’e benzetti

Amerikan Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Jerome Adams, Fox News kanalında katıldığı programda, Amerika’daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin “ürkütücü” açıklamalarda bulundu.

Salgının kısa süre sonra Amerika’da en yüksek seviyesine ulaşacağını vurgulayan Amerikan Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Adams, “Birçok Amerikalı için bu hafta en zor ve en üzücü hafta olacak. Bu bizim için bir Pearl Harbor, bir 11 Eylül anı olacak ve sadece yerel olarak değil ülke genelinde hissedilecek.” değerlendirmesini yaptı.

Adams, kötü günlerin ardından bu zorlu süreci aşacaklarına işaret ederek, “Yine de önümüzdeki 30 gün boyunca herkes üzerine düşeni yaparsa, bu tünelin ucunda ışık ve umut var. Ancak yapacak çok işimiz var.” değerlendirmesinde bulundu.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın, salgına karşı önerdiği bazı ilaçlarla ilgili görüşünün sorulması üzerine Adams, ilaç konusunda herkesin kendi doktoruna danışması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Trump dün Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında, bugüne kadar çizdiği en karanlık tabloyu işaret ederek “Önümüzdeki iki hafta maalesef çok zor geçecek ve maalesef çok fazla can kaybı olacak.” demişti. Trump, Amerika’nın önümüzdeki haftalarda en zor döneme gireceğini söylerken, “En büyük darbeyi de New York alacak gibi görünüyor.” ifadesini kullanmıştı.

Johns Hopkins Üniversitesinin yayımladığı verilere göre, Amerika’da yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı dünden bu yana 1340 artarak 8 bin 500’ü geçti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *