Amerika liderliğindeki koalisyondan Suriye’de operasyon

Amerika liderliğindeki koalisyondan Suriye’de operasyon

Irak’ta bir Amerikan üssünün saldırıya uğramasının ardından, Amerika öncülüğündeki Koalisyon’a ait savaş uçakları Suriye’de operasyon yaptı.

AA’nın Deyrizor’daki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Koalisyon’a ait savaş uçakları, Bukemal ilçesinde bulunan İran’a ait İmam Ali üssü, sanayi ve Hizam bölgelerindeki askeri noktalara saldırdı. Kaynaklar, İran Devrim Muhafızları ve emirlerindeki grupların barındığı üste ölen ve yaralananlar olduğunu bildirdi.

Irak’taki saldırıyı ‘İran’a yakın gruplar yapmış olabilir’ denilmişti

Amerika öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, dün akşam Irak’taki koalisyon kuvvetlerinin bulunduğu Taci Kampı’nın roketle vurulduğunu belirtmiş, Amerikan medyası da 2 Amerikan askerinin yanı sıra 1 İngiliz’in öldüğünü ve 11 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Amerikan medyasına bilgi veren yetkililer, söz konusu saldırının İran’a yakın gruplarca yapılmış olabileceğine dikkati çekmişti.

Deyrizor’un özelliği

Irak’taki saldırının ardından Suriye’de Irak sınırındaki Deyrizor’a koalisyon tarafından operasyon yapıldı. Deyrizor, İran’dan Lübnan’a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün’den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

Deyrizor’un batısı, kasım 2017’de İran destekli grupların ve Rusya’nın yardımıyla, DEAŞ işgaline son veren Esed rejiminin eline geçti.

Rejimin kara gücü haline gelen İran destekli gruplar, en yoğun şekilde Deyrizor’da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor’da konuşlu, İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor.

Fırat Nehri’nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, Amerika destekli terör örgütü YPG/PKK’nın işgalinde bulunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *