Çin: ‘Salgının merkez üssünde virüsün yayılması frenlendi’

Çin: ‘Salgının merkez üssünde virüsün yayılması frenlendi’

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: “Mevcut durumda salgının yayılma ve genişleme eğilimi temel anlamda frenlendi. Salgınla mücadele durumu adım adım iyileşiyor.”

Şinhua ajansının haberine göre Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının merkez üssü durumundaki Hubey eyaletinin Vuhan kentine düzenlediği ziyarette Huoşınşan Hastanesi’nde salgına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hubey eyaleti ile Vuhan’daki halkın salgının etkili olduğu kritik dönemde fedakarlıklar gösterdiğini belirten Şi, “Mevcut durumda salgının yayılma ve genişleme eğilimi temel anlamda frenlendi. Salgınla mücadele durumu adım adım iyileşiyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki sağlık personelinin çalışmalarını öven Şi, salgınla mücadelede kritik bir döneme girildiğini ve bu dönemde gevşeme olmaması gerektiğini ifade etti.

Şi ayrıca, söz konusu mücadelenin sonuna kadar sürmesi ve bu zamana kadar verilen emeklerin boşuna gitmemesi gerektiğini vurguladı.

Çin basını Şi’nin bugünkü Vuhan ziyaretini “Salgınla mücadelede en karanlık dönemden çıkılıyor” şeklinde okuyucularına duyururken, kentte salgının patlak vermesiyle kurulan geçici hastanelerin sonuncusu da bugün kapatıldı.

Hastanedeki son Kovid-19 hastaları düzenlenen törenle taburcu edildi. Çin’de “kabin hastane” olarak da adlandırılan spor salonu, sergi ve çeşitli binalardan dönüştürülen geçici hastanelerde 12 bini aşkın kişi tedavi edildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *