Arakan Müslümanlarına yeni Amerikan yardımı

Arakan Müslümanlarına yeni Amerikan yardımı

Amerikan yönetimi, Arakanlı Müslümanlara 59 milyon dolar ek insani yardım yapılacağını, toplam yardımın 820 milyon doları geçtiği açıkladı. Yardımın nedeni ise açıklanmadı.

Amerikan yardımları 820 milyon doları aştı

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Myanmar‘ın Arakan eyaletinde maruz kaldıkları şiddet nedeniyle kaçarak ülkenin başka bölgelerine ve Bangladeş‘e sığınan Arakanlı Müslümanlara yapılacak insani yardımlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Arakanlı Müslümanlara 59 milyon dolardan fazla ek insani yardım yapılacağını kaydeden Ortagus, Arakan’da şiddet olaylarının en üst seviyeye ulaştığı Ağustos 2017’den bu yana Arakanlı Müslümanlar için yapılan insani yardımın 820 milyon doları aştığını söyledi.

Yardımın nelere harcanacağını da belirtti

Morgan Ortagus, söz konusu miktarın Arakanlı Müslümanların eğitim, acil durum iletişimi, gıda güvenliği, sağlık, beslenme, barınma ve korunma gibi ihtiyaçları için kullanılacağını belirtti.

Ortagus, “Myanmar yönetimini, zorla yerinden edilen kişilerin kendi rızasıyla güvenli, onurlu ve sürdürülebilir bir şekilde topraklarına dönmelerini sağlayacak şartları oluşturmaya davet etmeyi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Yalnız Adam
    6 Mart 2020, 08:52

    İnsani yardım yapmak yerine, myanmar ın despot yönetiminibu müslümanların topralarına dönmesi ve o topraklarda insanca ve müslümanca yaşmasını sqğlaması konusunda zorlasa ya.

    REPLY