Avrupa Birliği temsilcisi Borrell, Çankaya köşkünde

Avrupa Birliği temsilcisi Borrell, Çankaya köşkünde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Çankaya Köşkü’nde 1 saat süren kabulde, Suriye’deki gelişmeler, İdlib’deki insani kriz ve mülteci konuları etraflıca görüşüldü.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 18 Mart 2016’da varılan uzlaşı çerçevesinde, göçmenler, vize serbestisi, Gümrük Birliği’nin canlandırılması, üyelik müzakereleri gibi konuları kapsayan mutabakatın da ele alındığı kabulde, Avrupa Birliği tarafının taahhütlerini yerine getirmesinin ve adil sorumluluk paylaşımının gerekliliği vurgulandı.

Kabulde, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürü Büyükelçi Başak Türkoğlu, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Avrupa Birliği Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de hazır bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *