Atilla Yayla: Sizi ciddiye almam için bir sebep YOK!

Atilla Yayla: Sizi ciddiye almam için bir sebep YOK!

Muhalefetin bazı söylemlerini eleştiren Prof. Atilla Yayla, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarında, bütün problemlerin tek aktöre bağlanmak istendiğini, hiç bir şeyin tek aktöre bağlanamayacağını belirtti.

Liberal Düşünce Topluluğu kurucularından ve eski başkanlarından Atilla Yayla, dün Twitter hesabından paylaştığı mesajlarında, “Bütün problemleri tek aktöre bağlamak” ve “Memlekette ‘yanlış’ ve ‘kötü’ gördükleri ve sandıkları ne varsa sorumlusu sadece hükümet” yaklaşımını kolaycılık olarak eleştirdi ve “Atmayın kardeşim” diye yazdı.

Bu kafanın, medyada ve akademik dünyada da karşılıkları olduğunu vurgulayan Yayla’nın işte o mesajları:

1/Türkiye’de özellikle son birkaç yıl içinde tuhaf bir zihnî ve entelektüel tarz gelişti: Bütün problemleri tek aktöre bağlamak. Bu kafadaki tiplere göre bu aktör, tahmin edileceği gibi, hükümet. Tarih, sosyoloji ve sosyal psikolojiyi umursadıkları yok.

2/Memlekette “yanlış” ve “kötü” gördükleri ve sandıkları ne varsa sorumlusu sadece hükümet. Hükümet böyle olmamasını isterse böyle olmaz. Tam devletçiler. Zihin tembelleri. Kolaycılar. Bir defa sizin yanlış veya kötü olduğunu düşündüğünüz her şey yanlış veya kötü olmayabilir.

3/İkincisi hiç bir şey tek aktöre bağlanamaz. Mutlaka birden fazla aktör ve geniş bir çevre vardır. Üçüncüsü hükümet bir boşluk içinde hareket etmez, edemez, etmiyor. Bu kafalar memlekete 7 Şubat olmamış, demokrasiye kasteden Gezi isyanları vuku bulmamış.

4/17/25 Aralık polis yargı/darbe teşebbüsü gerçekleştirilmemiş ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü hayat bulmamış, Türkiye on yıllardır eli kanlı PKK ile mücadele etmiyormuş gibi yazıp çiziyorlar.

5/Bana FETÖ’nün tamamen bittiğinin ve PKK’nın yok olduğunun garantisini versinler ben de onlar gibi düşüneceğim. Bu kafadakilerin en naiflerinden biri Kılıçdaroğlu. Diyor ki “Millet iktidarında hiç şehit olmayacak.” Çok güzel.

6/Türkiye PKK ile mücadelesinde 40 yıldır şehit veriyor. PKK ile sözleşme mi yaptınız bunun bir daha olmaması için? Esed siz gelince 4 milyon sivili bombalamayacak mı? PKK’nın Suriye uzantısına ev sahipliği yapmayacak mı? Lazkiye’de gizlice buluşup anlaşma mı imzaladınız?

7/Bu kafanın elbette medyada ve akademik dünyada da karşılıkları var. Hiç bir çözüm önerileri olmadan yuvarlak laflarla sadece iktidara değil başka yerlere de (mesela bana) salvo gönderiyorlar.

8/Atmayın kardeşim, ben öğrencilerime bile “atmayın, açıklayın!” diyorum, koca koca adamlarsınız, PKK problemini nasıl çözeceğinizi, sığınmacı sorununu nasıl çözeceğinizi, FETÖ’yü nasıl bitireceğinizi…

9/AB ve ABD’yi, FETÖ’cüleri ve PKK’kıları himaye etmekten nasıl vazgeçireceğinizi anlatın… Anlatın ki hem moralimiz düzelsin hem siyasi tercihlerimizde yararlanmak için elimizde bir pusulamız olsun. Yoksa, kusura bakmayın, sizi ciddiye almam için bir sebep YOK!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *