Tel Abyad’da bombalı terör saldırısı

Tel Abyad’da bombalı terör saldırısı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinde bombalı terör saldırısı meydana geldi, 4 kişi hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinde patlama meydana geldi.

Tel Abyad ilçe merkezinde işlek bir caddede araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 sivil hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı: PKK/YPG’li terörist sağ yakalandı

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada ise PKK/YPG’li teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 sivilin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirilerek, “Saldırıyı yapan terörist ve ikinci bir saldırı için bombalı aracı ile bölgeye gelen bir terörist sağ olarak yakalandı.” ifadelerine yer verildi.

Güvenlik kaynakları, terörden kurtarılmış bölgelerde bombalı eylemlerin terör örgütü YPG/PKK tarafından gerçekleştirildiğini ancak örgütün sivillere zarar verdiği için bunu üstlenmekten kaçındığını belirtiyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye’nin Tel Abyad ilçe merkezi, 13 Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *