İdlib’deki hava saldırılarında 8 kişi daha hayatını kaybetti

İdlib’deki hava saldırılarında 8 kişi daha hayatını kaybetti

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda toplam 8 sivil hayatını kaybetti

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda toplam 8 sivil hayatını kaybetti.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Suriye’de batı Halep kırsalına şiddetli hava saldırıları düzenleyen Rus savaş uçakları, Maraat Atarib, Etarib, Kefer Naha, Ebzimo, Urim el Kubra, Kuptan el-Cebel ve İdlib’in Eriha ilçesindeki yerleşimleri hedef aldı.

Esed rejimin topçu saldırılarında ise Etarib ve Kuptan el-Cebel vuruldu.

Rusya’nın Maraat Atarib köyündeki hava saldırısında 5 sivil hayatını kaybederken, rejim güçlerin topçu saldırılarında ise Etarib ilçesinde 2, Kuptan el-Cebel bölgesinde 1 sivil can verdi.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib’in merkezi, 2015’te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib’e saldırılarında 1800’den fazla sivil can verdi. Ocak 2019’dan bu yana Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 794 bine ulaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *