PKK’lıları ağırlayan Avrupa Parlamentosu’na tepki

PKK’lıları ağırlayan Avrupa Parlamentosu’na tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya mesajında; PKK, YPG/PYD yöneticilerinin katılımıyla Avrupa Parlamentosu’nda (AP) düzenlenen konferansa tepki gösterdi. İbrahim Kalın da, Avrupa Parlamentosu teröre destek veriyor dedi.

Terör örgütü PKK‘nın uzun zamandır Avrupa topraklarında eleman temin ettiğini, para topladığını, teşkilatlandığını ve propaganda yürüttüğünü belirten Altun, şunları söyledi:

“Avrupa yıllardır PKK’nın terör faaliyetlerine göz yumuyor. Şimdi daha da ileri giderek PKK/YPG’li teröristleri Avrupa Parlamentosu’nda ağırlıyorlar. Eğer Avrupa, terörist olarak kabul edilen bu örgütü ve onun faaliyetlerini durdurmayacaksa ortak güvenlikten nasıl söz edebiliriz?

Türkiye’yi insan hakları konusunda haksız şekilde itham etmekte bir saniyeyi bile kaçırmayan Avrupalılar, teröristlere karşı gerçekten adım atma konusunda sessizlik içindeler.

PKK’lı teröristler, ifade özgürlüğü kisvesi altında Avrupa’yı ülkemize yönelik saldırı planlama alanı olarak kullanıyor. Avrupa, çifte standartlarını bırakmalı ve gerçekten ortak bölgesel güvenliği önemsediğini göstermelidir. Artık yeter.”

İbrahim Kalın: “Bunlara en güçlü cevabı da Kürtler verecektir”

Avrupa Parlamentosunda yapılan toplantının vehametini vurgulayan İbrahim Kalın da, dünkü basın toplantısında şunları söyledi:

“Avrupa Parlamentosunda Kürtlerin geleceğini ele almak bahanesiyle bu başlık altında yapılan toplantı, teröristlerin açıkça propaganda yaptığı, kendilerini meşrulaştırmaya çalıştığı bir platforma dönüşmüştür. Avrupa Parlamentosundaki bu toplantıya teröristlerle birlikte katılanlar, terörizme açıkça destek vermektedirler.

Bu Avrupa Parlamentosunun teröre destek verdiğinin ve suç işlediğinin açık bir delilidir. Burada Kürtleri korumak istediğini, onlara yol göstermek istediğini iddia edenlerin, Kürtleri kendi bölgesel dizaynlarına bir payanda yapmaktan başka bir niyetleri yoktur. Kürtleri kullanarak kendi siyasi planlarını, programlarını hayata geçirmek isteyenler eninde sonunda sükutu hayale uğrayacaklardır. Bunlara en güçlü cevabı da Kürtler verecektir.”

“Kaderdaşlık algısıyla bir ilgisinin olmadığını biliyoruz”

Kalın, bu oyuna gelen Kürtlerin de hangi zihniyetle hareket ettiğini, hangi terör örgütleri çatısı altında yürüdüğü bildiklerini, bunların Kürtleri temsil etmediğini ve edemeyeceğini söyledi.

Türkiye’de bazı çevrelerin, terör örgütünün gündemini Kürtlerin gündemiymiş gibi empoze etmeye çalıştığını belirten Kalın, “Bunun Kürtlerin gerçek gündemiyle tarih algısıyla, mekan algısıyla, coğrafya algısıyla, vatandaşlık ve kaderdaşlık algısıyla uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını biliyoruz.” dedi.

Bu örgütleri ve uzantılarını Suriye’de, Irak’ta kimlerin hangi amaçla desteklediğini de bütün dünyanın gördüğünü ifade eden İbrahim Kalın, “Türkiye’de bir başka ironiye, belki Avrupa’daki uzantılarıyla birlikte işaret etmek gerekir. Suriye’de veya başka yerlerde Amerika’nın lejyonerliğini yaparak solculuk yaptığını zannedenler de başka bir hayal dünyasında, başka bir skandalın içinde yaşadıklarını hatırlamalıdırlar.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *