George Soros Davos’ta dünya liderlerine yüklendi!

George Soros Davos’ta dünya liderlerine yüklendi!

Liberal düşünceleriyle öne çıkan Yahudi asıllı milyarder George Soros, Davos Dünya Ekonomi Forumu’nun akşam yemeğinde ABD ve Çin devlet başkanlarını hedef aldı

Soros 2020 ABD seçimlerinin sadece Trump ve Xi arasındaki ilişkiyi değil, ‘dünyanın kaderini’ belirleyeceğini söyledi.

George Soros, Çin devlet başkanı Xi Jinping’in Trump’ın zayıflıklarından yararlanmaya çalıştığı ve halkını kontrol etmek için yapay zeka kullandığı suçlamalarında bulundu.

Soros Trump’a doğrudan sözlü olarak saldırarak ‘dünyanın etrafında dönmesini isteyen bir egoist’ ve ‘ABD başkanı olma hayali gerçeğe dönüştüğünde ortaya çıkan narsisizm daha sonra malign hastalığına dönüştü’ yorumunu yaptı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in tüm gücü kendi etrafında topladığına işaret eden Soros, Komünist Parti geleneğinin kırıldığını ve Çin ekonomisinin de daha önceki esnekliğini kaybettiğini söyledi.

Xi Jinping’in göreve başlayıp yeterince güç kazanır kazanmaz ‘diktatör’ haline geldiğini, başarılarının ‘teyitten çok uzak olduğunu’ ve tek çocuk politikasından kaynaklı durumun demografik olarak bu ülkenin aleyhine işlediğini ifade etti.

En rahatsız edici olan durumun ise, Xi Jinping’in yeni bir otoriter sistem yaratmaya çalışması olduğunu ifade eden Soros, keza insanların, başlarına herhangi bir şey gelmemesi için kişiliklerini dahi teslim etmek isteyeceği (bağlılık bildireceği) yeni bir insan türü yaratma gayreti olduğunu savundu.

“İnsan bir defa kişisel özerkliğini (kendi kendini idare etme) kaybederse bir daha toparlaması çok zor. Açık bir toplumun da böylesi bir dünyada yeri olamaz.”

Soros’un Trump ve Xi hedef alan yeni eleştirileri, birinci faz ticaret anlaşmasının kabul etmesi ardından geldi. Anlaşma, Çin’in ABD’den yaptığı ithalatı iki yılda en az 200 milyar dolar artırmasını ve fikri mülkiyet hırsızlığı ve zorla teknoloji transferlerini kökten kaldırmak için hükümler içeriyor.

Trump ticaret anlaşmasının ikinci fazına ilişkin müzakerelerin yakında başlayacağını söylese de Dünya Ekonomi Forumu’na katılan birçok iş adamı bu sene başka bir anlaşmanın yapılacağını düşünmüyor.

(FINANSGUNDEM.COM)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *