Rusya dönüşü ABD Büyükçelçisi ile görüşme

Rusya dönüşü ABD Büyükçelçisi ile görüşme

Ateşkes anlaşması için Moskova’da Hafter’le buluşan Libya Başbakanı Serrac, krizin ardından İstanbul’a geldi, ABD büyükelçisi ile görüştü. ABD büyükelçiliği, ‘ortak çıkarlar görüşüldü’ dedi.

Libya UMH Başbakanı Fayiz Es-Sarrac, Pazar günü İstanbul’a gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, ardından ateşkes anlaşması imzalanması için Moskova’ya gitmişti. Moskova’da gerçekleşen görüşmede Sarrac ateşkes anlaşmasını imzalamış ancak süre isteyen Hafter, anlaşmaya imza atmadan ülkeden ayrılmıştı.

Habertürk’te yer alan habere göre, Yaşanan kriz sonrası Libya Başbakanı Fayiz Es-Sarrac, İstanbul’a geldi. Sarrac’ın İstanbul’a geliş nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, otelde bazı görüşmelerde bulunacağı öğrenildi.

ABD Büyükelçisi Satterfield ile görüştü

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield ile bir araya geldi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden bir yetkiliden alınan bilgiye göre, Serrac ve Satterfield, bugün İstanbul’da iki ülkenin ortak çıkarlarının görüşüldüğü bir toplantı yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *