İngiltere-Türkiye ilişkileri Londra’da masaya yatırıldı

İngiltere-Türkiye ilişkileri Londra’da masaya yatırıldı

İngiltere-Türkiye ilişkilerinin ekonomi ve güvenlik boyutları düzenlenen yuvarlak masa toplantısında ele alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve “Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dostları” (Conservative Friends of Turkey-CFT) işbirliğinde Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin geleceği konulu yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

İş ve akademi dünyasının önde gelen isimleri katılımıyla “Denizcilik ve Askeriye Kulübü”nde gerçekleştirilen etkinlik, Eski Muhafazakar Parti Milletvekili ve Birleşik Krallık AB’den Çıkış (Brexit) Bakanlığı eski özel danışmanı Nick de Bois başkanlığında yapıldı.

Etkinlik, Muhafazakar Parti eski Milletvekili ve Birleşik Krallık AB’den Çıkış (Brexit) Bakanlığı eski özel danışmanı Nick de Bois başkanlığında yapıldı.

Yuvarlak masa toplantısına İletişim Başkanlığı Kamu Diplomasisi Dairesi Başkanı Ömer Faruk Tanrıverdi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi, SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Murat Yeşiltaş, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Ünver Noi, SETA Washington DC Araştırma Koordinatörü ve Penn State Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat katıldı.

Etkinlikte olası Brexit sonrası Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin ekonomi ve güvenlik boyutları ele alınırken, ikili ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması için izlenecek yol haritası konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *