Erdoğan: ‘NATO’da değişimi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz’

Erdoğan: ‘NATO’da değişimi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz’

Londra’ya gitmek üzere havaalanında basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, “Üye ülkelerin alternatif aramak yerine NATO’yu ortak tehditler karşısında daha güçlü kılacak çalışmalar içinde olmalarını bekliyoruz.” dedi.

‘Alternatif aramaya gerek yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Londra’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüzün tehdit önceliklerine göre NATO’nun kendini güncellemesi artık kaçınılmazdır. Terör örgütlerine karşı ilkeli ve kararlı duruş sağlanmasını temin edecek bir değişimi tüm üye ülkelerle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Erdoğan, “Üye ülkelerin alternatif aramak yerine NATO’yu ortak tehditler karşısında daha güçlü kılacak çalışmalar içinde olmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

‘Bizim duruşumuz bellidir’

Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ ile mücadelesinin kararlılıkla sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “DEAŞ ile Suriye’de göğüs göğüse mücadele eden ve örgütü bozguna uğratan tek ülkeyiz. Bazı çevreler art niyetli bir şekilde ülkemizin NATO’ya mensubiyetini gölgelemeye çalışsalar da bizim yerimiz ve duruşumuz bellidir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *