Almanya Seyran Ateş’i ödüllendirecek

Almanya Seyran Ateş’i ödüllendirecek

Berlin’de kadın ve erkeklerin birlikte ibadet ettiği caminin kurucusu Seyran Ateş’e Berlin Urania Madalyası verilecek, törene Almanya eski Cumhurbaşkanı da katılacak

İslam’ı bozma girişimi

İslam’ı devlet kontrolüne alma çabaları devam eden Almanya’da, Liberal cami olarak anılan ve İslam’ı yapısal olarak dönüştürmeyi amaçlayan çabalar da ödüllendiriliyor. Bu bağlamda, Almanya’nın başkenti Berlin’de kadın ve erkeklerin birlikte ibadet ettiği İbn-i Rüşd-Goethe Camii kurucularından Seyran Ateş, Urania Madalyası verileceği öğrenildi.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre, Salı günü Almanya’nın eski Cumhurbaşkanlarından Joachim Gauck’un da katıldığı bir törende Ateş’e ödül verilecek.

Ateş’in faaliyetlerine övgü

Söz konusu habere göre, 1888 yılından beri faaliyet gösteren kültür ve eğitim merkezi Urania Berlin’den yapılan açıklamada, Ateş’in toplumsal uzlaşıya katkı sağlayan faaliyetlerinden övgüyle söz edildi.

Açıklamada, “Ateş, 2017 yazında Berlin’in Moabit semtinde modern ve aydınlanmış bir İslam için liberal İbn Rüşd-Goethe Camii’ni kurdu. Burada kadınlar ve erkekler birlikte ibadet ediyorlar. Eleştirel düşünen Müslümanlar tarafından da bu memnuniyetle karşılanıyor” denildi.

Urania’dan yapılan açıklamada Ateş’in söz konusu camiden dolayı eleştirilmesine, daha önce de aile içi şiddete maruz kalan kadınlara yönelik bir danışma merkezine yapılan saldırıda ağır şekilde yaralanmasına da vurgu yapıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *