Müslümanlardan Ortak Adım Kararı: Fas, Arnavut ve Boşnaklar KRM’ye katılıyor

Müslümanlardan Ortak Adım Kararı: Fas, Arnavut ve Boşnaklar KRM’ye katılıyor

Almanya’da Fas, Boşnak ve Arnavut çatı kuruluşlarının Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’ne (KRM) katılacağı duyuruldu.

Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) (Alm: Koordinationsrat der Muslime) üyeleri Almanya’nın Köln şehrinde “konseyin büyümesi” gündemi ile bir araya geldi.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Bugün, Fas Genel Konseyi (ZRMD), Arnavut-İslam Birliği Merkezleri (UIAZD) ve Almanya’daki Boşnaklar Toplumu (IGBD) ile birlikte, onların da Müslümanlar Koordinasyon Konseyi‘ne katılımına ilişkin mutâbakat zaptı imzalanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Alman temel yasasında bulunan ve dini topluluklarla ilgili anayasal dini hakları ifade eden şartları yerine getiren dini topluluklara da üyelik teklif edilmesinin düşünüldüğü duyuruldu.

KRM Sözcüsü Nurhan Soykan, mutabakat zaptı imzalanan çatı kuruluşların konseye kısa süre içerisinde üye olmak ve komisyonlara da katılım sağlamak istediklerini belirtti. Soykan, bu kararla birlikte ülkedeki Müslümanların temsili noktasında büyük bir adım atıldığının da altını çizdi.

Yeni çatı kuruluşların üyeliklerinin temmuz ayının başında Köln’de gerçekleştirilecek genel kurulda resmi olarak kabul edilmesi planlanıyor.

perspektif.eu

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *