Emekli Generalin ‘Özel Harp’ iddialarına Eygi’den yanıt

Emekli Generalin ‘Özel Harp’ iddialarına Eygi’den yanıt

Bir tv kanalında kendisi ve F.Gülen ile ilgili iddialar dile getiren emekli bir generale Mehmet Şevket Eygi bugün gazetesindeki köşesinden yanıt verdi.

Kendisinin ve F.Gülen’in Özel Harp’e alınmış kişiler olduklarını iddia eden emekli generale, Eygi iddialarını ispata çağırdı, aksi takdirde mahkemeye vereceğini belirtti. Eygi konuyla ilgili olarak Milli Gazete’deki yazısında şu ifadeleri kullandı:

Emekli bir general, bir TV programında “Fethullah Gülen’le beraber sanırım belki şey olur, Mehmet Şevket Eygi, birkaç böyle… Bu insanların hepsi, Özel Harp’te Seferberlik Tetkik Kurulu kapsamında alınan adamlar” cümlesini sarf etti. Bu iddia TAMAMEN yalandır, iftiradır, düzmecedir, gülünçtür, hayalîdir. Bendeniz o tarihte 26 yaşında silik bir memurdum. FG ise 16 yaşında bir molla, bir medrese talebesi… Yalan olduğu buradan belli!.. Generali iddiasını ispata çağırıyorum. Bunu yapamazsa kendisini mahkemeye verecek, yalancı müfteri olduğunu tescil ettirip hükme bağlatacağım.

Yazısının kalan kısmında ise; İslam’ın ve tasavvufun içinin boşaltıldığını 26 madde ile açıklayan Eygi, bir ulema heyetinin topyekün bir ıslah projesi hazırlaması gerektiğini söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *